Masaj

Totul despre masajul anticelulitic manual, realizat fără instrumente

Cercetările arată că celulita afectează 90% dintre femei și 10% dintre bărbați! Deși semnele de celulită apăreau cel mai frecvent la persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, în ultimii ani tot mai multe femei tinere se confruntă cu apariția celulitei, principala cauză fiind stilul de viață defectuos. 

Ce este celulita

Celulita se referă la gropițele și umflăturile formate la suprafața pielii și este o afecțiune cu care se confruntă în principal femeile, și care apare de obicei pe coapse și fese, mai ales după pubertate. 

Deși celulita afectează în primul rând femeile, dar și un mic procent de bărbați sunt, de asemenea, afectați de celulită. Motivul pentru care mai puțini bărbați suferă de celulită este acela că țesutul conjunctiv subiacent la bărbați este format diferit față de țesutul conjunctiv subiacent la femei, care este sub formă de fire, ceea ce îl face mai slab în comparație cu țesutul conjunctiv la bărbați. Există și alte cauze hormonale care duc la apariția aspectului inestetic al pielii.  

Care sunt cauzele apariției celulitei

Cauza celulitei poate fi atribuită mai multor factori, însă printre cei mai frecvenți se numără:

  • creșterea în greutate într-un timp scurt
  • consumul unei diete bogate în carbohidrați
  • sarcina

În afară de cele de mai sus, genetica și vârsta joacă și ele un rol important în apariția celulitei. Unele femei sunt mai predispuse la apariția celulitei din motive genetice.

Tratamentul celulitei

Există 3 elemente cheie pe care orice tratament împotriva celulitei le vizează:

  • depozitul de grăsime
  • întărirea țesutului conjunctiv
  • îmbunătățirea circulației sângelui

Masajul anticelulitic le vizează pe toate trei. Obiectivele sunt de a încălzi țesutul adipos, astfel încât să existe mai mult lichid și de a descompune țesutul adipos în molecule mai mici, mai ușor de mișcat, pentru a favoriza reabsorbția lor de către sistemul limfatic în vederea drenajului. Înainte de ședință se face o evaluare prealabilă pentru a determina zonele care trebuie lucrate mai mult.

Despre masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic este special conceput pentru a ținti celulita și pentru a ajuta la reducerea și eliminarea acesteia. Tehnica masajului acționează prin descompunerea grăsimii subiacente din zonele afectate de celulită. Terapeutul de masaj folosește tehnici speciale de ciupire și rostogolire pentru a descompune grăsimea. În plus, terapia are ca scop îmbunătățirea circulației sângelui în zonele afectate, accelerând astfel procesul de recuperare.

Spre deosebire de un masaj corporal clasic, tehnicianul maseur se concentrează în primul rând pe zonele cu celulită pe toată durata ședinței. Este important de menționat că zonele cu celulită au tendința de a fi dureroase uneori, astfel încât este normal să apară un oarecare disconfort în timpul masajului.

Terapeutul va începe prin a lucra șoldurile, coapsele și picioarele pentru a “activa” zonele. Acest proces de activare crește circulația sângelui și fluxul de energie în tot corpul. Procesul de activare se va simți similar cu un masaj normal.

După ce punctele principale au fost activate, se lucrează în jos, de la fese până la gambe, frământând ușor și se continuă prin a trage și a întinde pielea foarte blând la început pentru a slăbi țesutul adipos. Terapeutul va folosi, de asemenea, tehnica de strângere și menținere direct pe zonele afectate de celulită. Acest proces sparge grăsimea și depozitele care se află sub piele.

Odată ce masajul avansează, terapeutul poate simți efectiv celulita sub piele, iar procesul de frământare și rostogolire a grăsimii va deveni foarte natural. Pe măsură ce masajul continuă, depozitele de grăsime devin mai libere și mai maleabile. Strângerea și tragerea sunt inconfortabile, dar acesta va calma mușchii cu o mișcare de frământare între mișcările de strângere, tragere și menținere.

Chiar și după o perioadă scurtă de timp, veți simți cum crește flexibilitatea pielii în zonele afectate și cum suprafața pielii devine mai netedă. Un alt aspect grozav al masajului anticelulitic este că nu trebuie să așteptați mult timp pentru a vedea rezultatele. Pentru a încheia masajul, terapeutul va trece la folosirea unor mișcări relaxante și calmante. 

Pentru a spori efectele masajului, acesta va folosi, de obicei, un amestec de uleiuri esențiale care au fost special concepute pentru masajul anticelulitic.

Acest tip de masaj este una dintre cele mai comune și mai eficiente metode de combatere a aspectului inestetic de ”coajă de portocală”. Puteți face din masajul anticelulitic o parte obișnuită a stilului de viață.

Beneficiile masajului anticelulitic sunt:

  • Crește capacitatea sângelui de a transporta oxigenul;
  • Contribuie la eliberarea unor substanțe cunoscute sub numele de endorfine care vă dau o senzație de bine și ajută la combaterea durerii;
  • Ajută la refacerea conturului corpului și la reducerea depozitelor de grăsime;
  • Ajută mușchii să rămână flexibili;
  • Reduce stresul;
  • Combate depresia și stările de spirit negative;
  • Ameliorează durerile de cap și migrenele cauzate de tensiunea nervoasă și durerile de spate;
  • Contribuie la ameliorarea durerilor de gât, din partea inferioară a spatelui și a încordării musculare.

Tehnica de masaj anticelulitic este mai fermă și mai rapidă decât masajul suedez clasic sau un masaj de relaxare. De asemenea, zonele cu celulită acumulată pot fi dureroase și sensibile. Din acest motiv, este posibil să simțiți un oarecare disconfort atunci când terapeutul de masaj lucrează zonele cu celulită. În acest caz, comunicarea cu terapeutul de masaj este esențială pentru a vă asigura că aveți parte de cea mai bună experiență. După mai multe ședințe, încep să se vadă rezultatele.

Vă așteptăm la Miva Terapia, locul în care credem în puterea terapeutică a masajului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *